Bocsánatot kért Kósa Lajos a zsidóságtól

A közösségi hálón tette közzé.

A Fidelitas (a kormánypárt ifjúsági szervezete) minapi kongresszusán Kósa Lajos debreceni fideszes országgyűlési képviselő, pártja egyik országos alelnöke is beszédet mondott. Kósa kampányfőnökként irányította a Fidesz előkészületeit arra az önkormányzati választásra, ahol a várnál jelentősen rosszabbul szerepelt a párt. A Fidelitas kongresszusán elhangzott beszédében Kósa kereste az okokat a választási eredményre, s azokat nem magukban, hanem másokban vélte megtalálni, többek között a zsidóságban.

„zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe”

„Megjegyzem, ez a gyűlölet volt az a technikai eszköz, ami talán segítette ezt az együttműködést, merthogy bennünket ezek szerint jobban utálnak, mint mondjuk a globalisták az antiglobalistákat, vagy a nácikat a zsidók. Mindegy, ez megtörtént.”

Kósa szavai számos tiltakozást váltott ki zsidókban és nem zsidókban egyaránt.

MTI/Kovács Attila

Ha megsértettem…

Kósa a Facebook-oldalán ma ezt jelentette meg:

A Fidelitas szombati rendezvényén elhangzott mondataimban, talán félreérthető módon, arra utaltam, hogy az ellenzéki együttműködés a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is kiterjed, őket legitimálja. Ha szavaimmal, megfogalmazásommal akár egyetlen magyar zsidó polgártársamat is megsértettem, úgy azért tőlük bocsánatot kérek.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.