Tárgyalta, de még nem döntött a kormány a Közlekedési Múzeum Debrecenbe költöztetéséről – írja a Népszava

Az intézményt 2015-ben zárták be, a budapesti épületét azóta már le is dózerolták.
Lázár János a Fidesz debreceni kampányfórumán jelentette be a plánumot
Facebook

Lázár János építési és közlekedési miniszter javaslatára a kormány tárgyalta, hogy az új Közlekedési Múzeum Debrecenben épüljön fel, de döntést még nem hoztak az ügyben – tájékoztatta az Építési és Közlekedési Minisztérium a Népszavát.

A lap szerint az építkezés és a gyűjtemény költöztetése körülbelül 150-160 milliárd forintba kerül. Emlékeztetnek, Lázár János valahová a BMW-gyár környékére tervezi a múzeumot. A pontos helyszínre vonatkozó kérdésükre a minisztérium nem válaszolt. A Népszava felidézi, hogy a budapesti Városligetben 2015-ben zárták be a Közlekedési Múzeumot, az épületet pedig már ledózerolták, és egy 2017-es döntésben a MÁV Kőbányai úti egykori ipartelepén jelölték ki az intézmény új helyszínét. Lázár János miniszter azonban más nagyberuházások mellett ezt a projektet is leállíttatta.

Az újság arra is felhívja a figyelmet, hogy egy másik nagy gyűjtemény, a Magyar Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetéséről már határozatot is hozott a kormány, annak ellenére, hogy számos érv szól ez ellen.

További részleteket a Népszava cikkében olvashatnak.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.