A NAP KÉPE

Piknikesedik a debreceni Szent István park

A debreceni városvezetés kitetette a pikniknyugányakat a központi piknikplaccra a belvárosi Sas utcában – adtuk hírül tegnap, május 29-én.
Polgár Tóth Tamás

Január végén adta át a polgármester a Sas utcai mélygarázs tetején létrehozott füves sík, árnyéktalan területet, amit Szent István parknak neveztek el. Az önkormányzati média tudósítása szerint ekkor azt mondta Papp László (Fidesz), hogy „terveink szerint nem lesz beépítve ez a park, meghagyjuk a debrecenieknek, és tavasszal akár piknikező helyként is lehet majd használni, food truckokkal, ülőhelyekkel”.

És lőn! Food truckok ugyan egyelőre még nem tűntek fel, de tegnap óta kihelyeznek ide nyugágyakat. A csoda pedig nem egy napig tartott, fotóink tanúsága szerint ma délután is kikerültek a fűre az alkalmatosságok.

Szent István park, Debrecen
Polgár Tóth Tamás
Polgár Tóth Tamás
Polgár Tóth Tamás

Nagy érdeklődést váltott ki a tegnapi videónk, amiben a világon működő újságok közül elsőként a Debreciner számolt be a nyugágyak kihelyezéséről:

Kapcsolódó anyagok:

- Debreceni park? Ez new!

- Száz év alatt sem térül meg a debreceni Sas ut-cán épített mélygarázs egy civil csoport szerint

A NAP KÉPE rovatunk korábbi fotói itt láthatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.