Ne engedjük, hogy minket is ledaráljanak! – Polgáron kampányolt Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője

A politikus reagált arra, hogy visszalépett Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje. Szerinte Vitézy Dávid csak eljátszotta, hogy nem a NER része.
Polgár Tóth Tamás

Június 7-én, a 36 órás országjáró, kampányzáró körútja egyik helyszíneként bő tíz perc erejéig Polgáron is megjelent és beszédet mondott Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség európai parlamenti listavezetője. A turné egyetlen Hajdú-Bihar megyei állomásán a Debreciner is ott volt, az eseményt élőben közvetítettük a közösségi oldalunkon. A politikust a hétköznap délelőtti rendezvényen 75-en várták a város főterén. Köztük Polgár város jelenlegi polgármestere, a DK-s Tóth József, s minden bizonnyal ő marad Polgár élén, mivel most a Lokálpatrióta Mozgalom Egyesület jelöltjeként egyedül ő indul a választáson a városvezetői posztért.

Dobrev Klára a polgáriaktól azt kérte, a hétvégén a család vajas kenyéren éljen, mert most a mozgósításon kell dolgozniuk. „Sajnos nagyon sokan vannak, akik megzavarodtak itt az elmúlt hónapokban” – fogalmazott, majd a hajdú-bihari, polgári híveinek arról szólt, hogy a fideszes Szentkirályi Alexandra budapesti főpolgármester-jelölt a mai bejelentése szerint visszalép a fővárosban Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért – LMP) javára. Dobrev szerint Vitézy csak eljátszotta, hogy már nem része a NER-nek. „Az utolsó pillanatban kiderül, hogy összenő, ami összetartozik. Pont olyan fideszes, mint ahogy gondoltuk róla” – mondta.

Polgár Tóth Tamás

A listavezető arról is beszélt, az EP-választáson a DK-MSZP-Párbeszéd lista maradt az ellenzék reménye. Szerinte van három jobboldali párt, a Fidesz, a Tisza Párt és a Mi Hazánk, ami ugyanazt gondolja Európáról. „Úgyhogy ne engedjük, hogy minket is ledaráljanak! Látszik, hogy most le akarják darálni Karácsony Gergelyt a fővárosban, és ugyanúgy akarnak minket ledarálni országosan” – magyarázta ismét a budapesti példával.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2024 rovatát!

Dobrev azt ígérte, kemény tempót diktálnak, június tizedikén alszanak egy kicsit, aztán másnaptól nekiállnak „kitakarítani” az országból az Orbán-rendszert.

A beszédet követően Dobrev ajándékokat kapott a polgáriaktól, majd továbbindult a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriba.

Polgár Tóth Tamás
Polgár Tóth Tamás
Polgár Tóth Tamás
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.