A NAP KÉPE

Kinőtt a térkő felett az első instant erdő Debrecenben

Vannak, akik szerint ez egyszerűen „fakínzás”.
Debrecen, Baltazár Dezső tér: instant erdő
Budai Péter

Januárban számoltunk be arról, hogy Debrecen városvezetése megalkotta a „Zöld Kódex” elnevezésű új környezetvédelmi programját, aminek része belvárosi „instant erdők” létesítése is. Ebben a városban eleddig ismeretlen volt ez a kifejezés, ám a programból kiderült, hogy ez alatt a városvezetés a fák dézsákba ültetését érti: „Az elmúlt években jelentős fásítási programot indítottak el. A városban számos helyen a közműhálózat miatt nem lehet fákat ültetni, ezért ezeken a területeken mozgatható, dézsás növényekkel biztosítanak több árnyékot, melyeknek eredményeként javul a hőérzet és csökken a hőszigethatás.”

Budai Péter

Kuhn András városi főkertész február legelején azzal örvendeztette meg a debrecenieket az önkormányzati médiában, hogy az első instant erdők telepítése néhány hónapon belül, a tavaszi faiskolai szezon után megtörténhet, s az egyik helyszín várhatóan a Baltazár Dezső tér lesz.

Így is lett, ugyan nem tavasszal, hanem nyáron, de a helyszín az tényleg a Baltazár Dezső tér, ahol kinőtt a térkő felett az első debreceni instant erdő.

Budai Péter

Előzmény:

- A dézsás fák mostantól „instant erdő” – Folytatódik a zöldítő nyelvújítás Debrecenben

- Instant erdő Debrecen belvárosában

- Instant erdő Debrecen belvárosában 2.

- Instant erdő Debrecen belvárosában 3.

- Instant erdő Debrecen belvárosában 4.

- Instant erdő Debrecen belvárosában 5.

- Instant erdő Debrecenben 6.

- Instant erdő Debrecenben 7.

- Instant erdő Debrecenben 8.

- Instant erdő Debrecenben 9.

A NAP KÉPE rovatunk korábbi fotói itt láthatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.