Tar Sándor a színpadon

A mi országunk – könyvbemutató a Stúdió K-ban.
Tar Sándor sosem írt színdarabot – a színház mégis felfedezte magának a nagyszerű írót. Ebben vélhetően a hiány játszott szerepet: Tar olyan világot ábrázolt, olyan élethelyzeteket tett láthatóvá, amelyekről nem íródtak színdarabok, olyan embereket mutatott meg, akik nem, vagy csak elvétve jelennek meg a színpadokon. Tart a társadalom kiszolgáltatott rétegeinek, az alul lévőknek, az elesetteknek a sorsa izgatta, műveiben róluk, helyettük beszél – olvasható a Színház.org ajánlójában.

Nemrég jelent meg a Selinunte Kiadó mai magyar színdarabokat közreadó sorozatának, az Olvasópróbának a hatodik kötete, A mi országunk. A kötet szerzői – Mészáros Tibor, Keresztury Tibor, Mikó Csaba és Hajdu Szabolcs – Tar műveit mélyen ismerve, nagy empátiával és tisztelettel, de mégis szuverén módon alkották újra Tar világát.

A mi országunk kötetbemutatója a Stúdió K-ban (Budapest, Ráday utca 32.) lesz december 12-én 17 órakor. További részletek itt olvashatók.

A mi országunk folyamatosan kapható a Színházi könyvek webáruházban.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.