Választási csalások történtek Hajdúsámsonban? - Videó a szavazás utáni elszámoltatásról

Szavazók megfélemlítése, szervezett szállítás a voksolásra, láncszavazás, szavazatvásárlás… Mindezekre lehet bizonyíték az a 8 perces felvétel, amit egy egyórás videóból ad közre közösségi oldalán Káposznyák István, a Szolidaritás politikusa, aki ma megküldte feljelentését a Központi Nyomozó Főügyészségnek, és a sámsoni fideszes képviselők és polgármester lemondásában bízik.

2014-es sikere után a 2019-es önkormányzati választás eredményeként ismét Antal Szabolcs, a Fidesz-KDNP jelöltje lett a polgármester Hajdúsámsonban, s a képviselő-testület többsége is kormánypárti.

Esküt tesz a hajdúsámsoni képviselő-testület október 24-én – A fotó jobb szélén Tasó László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, mellette Antal Szabolcs polgármester
Facebook

A Káposznyák Istvánhoz került videófelvételek és nyilatkozatok szerint azonban az feltételezhető, hogy törvénytelen eszközök is szerepet játszhattak ebben a választási eredményben. A Szolidaritás országos alelnöke a következő mondatokkal publikálta a videót Facebook-oldalán ma reggel:

Birtokomba került egy videófelvétel, ami azt bizonyítja, hogy egy Hajdú-Bihar megyei kisvárosban választási csalás történt. Ezen a felvételen elhangzanak a szavazók megfélemlítésére, szervezett szállításra, a láncszavazásra, kifizetésekre és a szavazatvásárlásokra utaló kifejezések. A majd egy órás felvételből nyilvánosságra hozom azokat a részleteket, amelyek véleményem szerint mindezt alátámasztják. A videó egy elszámoltatás során készült – mivel a szállítással megbízott személy nem „jól” végezte a feladatát – és az elhangzottakkal kapcsolatban nem hallható ellentmondás egyetlen fél részéről sem. Mint állampolgár, volt rendőr és ma már politikus, kötelességem ezeket a felvételeket a nyomozóhatóság részére átadni, melyet egy bűntetőfeljelentés mellékleteként ma megküldtem a Központi Nyomozó Főügyészség részére. Ezek a felvételek igazolják, hogy egy velejéig romlott, korrupt, bűnös rendszerrel állunk szemben, ami – mint ahogyan a videón is elhangzik – már öt éve is hasonló módon jutott hatalomra. Tudjuk, hogy számos példa van az országban hasonló esetekre, de még keveseknek fordult fel annyira a gyomra, mint a felvételeket átadó barátunknak. Én is és a Magyar Szolidaritás Mozgalom is várja mindazok jelentkezését, akik tudnak hasonló bűntettekről, hogy lerombolhassuk a hazugságokból épített falakat.

A Debreciner megkérdezte Káposznyák Istvánt, mire számít, miben bízik.

„A birtokomba került és a Központi Nyomozó Főügyészségre megküldött videófelvétel alapján joggal bízom a büntetőeljárás megindításában, hiszen egyértelmű, kétséget kizáró tények kerültek ezzel napvilágra. Hasonló csalások, pénzzel teli táskák vándorlásáról sok volt a szóbeszéd nem csak a megyénkben, de az ország több pontján is, és végre van minderről bizonyíték! Úgy vélem, ezzel sikerül lerántani a leplet a csalással szerzett fideszes fölényről, és azok is szembesülhetnek a valósággal, akiket eddig a hazug propaganda megvezetett. A videóban érintett személyeknek (szerintem minden fideszes képviselőnek) azonnal le kell mondania a mandátumáról, de ha a tisztességük és a becsületük erre nem készteti őket, akkor a büntetőeljárást követően méltatlanná válnak bármilyen közéleti szerepvállalásra, és új választást kell kiírni Hajdúsámsonban” – nyilatkozta a Debrecinernek Káposznyák István.

Káposznyák István
Koppányi Szabolcs

A Debreciner nyilatkozatot kért Antal Szabolcs polgármestertől, akinek a válasza itt olvasható: Rágalmazási kísérlet a választási csalás vádja – reagált Hajdúsámson polgármestere.

HÁRMAN FOGUNK ÖRÜLNI, ha a Debreciner online újságunk előfizetését adja karácsonyi ajándékba! Ő, akit megajándékoz, Ön, aki megajándékozza. És mi, a Debreciner szerkesztősége. Ide kattintva lehet előfizetni a Debrecinerre. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.