Rágalmazási kísérlet a választási csalás vádja – reagált Hajdúsámson polgármestere

„A szükséges jogi lépéseket megtesszük” – írta levelében Antal Szabolcs a Debreciner érdeklődésére válaszolva. Úgy látja, a Fidesz-KDNP elleni országos lejárató kampány Hajdú-Bihar megyei megjelenése az „aljas, primitív módszerek alkalmazása”.

Választási csalások történtek Hajdúsámsonban? címmel számoltunk be Káposznyák Istvánnak a közösségi hálón megjelent posztjáról és az ott látható videófelvételről. A Szolidaritás országos alelnöke bizonyítottnak látja, hogy az októberi önkormányzati választáson Hajdúsámsonban csalások történtek. „Ezen a felvételen elhangzanak a szavazók megfélemlítésére, szervezett szállításra, a láncszavazásra, kifizetésekre és a szavazatvásárlásokra utaló kifejezések” – írja Káposznyák, aki tegnap megküldte feljelentését a Központi Nyomozó Főügyészségnek.

A Debreciner reagálást kért Antal Szabolcstól, Hajdúsámson polgármesterétől, akit a Fidesz-KDNP jelöltjeként most második alkalommal választottak városa élére. Az alábbiakban szó szerint közöljük a hajdúsámsoni polgármester szerkesztőségünknek küldött reakcióját:

„Hajdúsámsonban a Fidesz és a KDNP önkormányzati képviselőjelöltjei 55,56 %-os, a polgármesterjelöltje 68,25 %-os arányban nyerték meg az idei önkormányzati választást. A magas részvétel mellett elért eredmények önmagukért beszélnek. A Fidesz és a KDNP részéről korábban sem és most sem volt szükség olyan eszközök használatára a győzelem érdekében, mint amilyet az ellenzéki pártok bírósági ítéletekkel bizonyítottan alkalmaznak.

A megválasztott önkormányzati képviselők és a választópolgárok nevében is visszautasítjuk az írásukban közzétett rágalmazási kísérletet, melyekkel kapcsolatban a szükséges jogi lépéseket megtesszük. A Fidesz és a KDNP Pártszövetsége ellen indított országos lejárató kampány megyei megjelenése sajnálatos, ami a Káposznyák nevű többszörösen vesztes DK-s jelölt szereplési vágyból elkövetett álhíréből olvasható. Megértjük, hogy az ellenzék számára a hajdú-bihari és a hajdúsámsoni választási eredmények megemészthetetlenek, de ilyen aljas, primitív módszerek alkalmazása akkor sem fogadható el és nem maradhatnak válaszlépés nélkül.

Az Advent időszakában csak a romlott lelkületű, ateista emberek nincsenek tekintettel a közelgő ünnep hangulatára, de ez is rájuk jellemző.

Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok Magyarország Minden Lakójának!”

Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere
Facebook
Kapcsolódó anyag:

- Választási csalások történtek Hajdúsámsonban? - Videó a szavazás utáni elszámoltatásról

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.