Közelít a SZER, már keresik az igazgatóját

Az igazgató keresése egy újabb lépés afelé, hogy 2020-ban tényleg visszatérhessen a Szabad Európa Rádió Magyarországra - írja a Media1 szakportál.

Megkezdte a Szabad Európa Rádió magyarországi visszatérésének előkészítését a RadioFreeEurope Radio Liberty, értesült erről a Media1 egy álláshirdetés alapján, ami a RadioFreeEurope Radio Liberty honlapján jelent meg - olvasható a Media1 információjában.

A harminc évvel ezelőtti rendszerváltásban nagy szerepet játszó Szabad Európa Rádió jelenleg 20 országban, 25 nyelven közvetít. Jellemzően olyan helyeken, ahol a sajtószabadság veszélyben van, vagy már egyáltalán nem érvényesül.

A rádió magyar adását 1950-től 1993. október 31-ig sugározták, akkor azért kapcsolták le, mert a rendszerváltás és a kiteljesedő sajtószabadság miatt értelmét vesztette. Most a magyarországi sajtószabadság körüli súlyos problémák miatt indítják be újra a SZER-t, mely a korábbi hírek szerint ez egy internetes rádió lesz.

További részletek itt: Keresik a magyar Szabad Európa Rádió igazgatóját

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.