Hat debreceni induló a junior világkupán

Újabb zsúfolt hétvégére készülhetnek az Interfencing Debrecen SC sportolói. A párbajtőrvívók Udinében, a kardvívók Budapesten léphetne pástra junior világkupákon.
Fekete Ágnes, Tóth Lilian, Simon Petronella, Wladimír Véda Anna, Kálmán Gyöngyvér és Battai Sugár Katinka
Interfencing DSC

Kálmán Gyöngyvér egyedüli debreceni párbajtőrvívóként indulhat az udinei junior világkupán. A kadet korosztályú Kálmánnak a tapasztalatszerzés mellett az U17-es válogatottság szempontjából is fontos a verseny. Női kardvívóink a budapesti junior világkupán szerepelhetnek. Battai Sugár Katinka mellett ezúttal megméreti magát Fekete Ágnes, Simon Petronella, Tóth Liliána és Wladimír Véda is.

A lányok itthon már többször bizonyították tehetségüket, ezúttal megkapják a lehetőséget a nemzetközi rutin megszerzésére is. Dávid László az egyesület kardedzője örül annak, hogy ilyen sok vívóval tudja a debreceni klub képviselni a helyi vívósportot: „Elmúltak már azok az idők, amikor annak kellett örülni, hogy egy-két cívisvárosi vívó eljutott a világkupákra. Ebben a szezonban mindhárom felső korosztályban volt debreceni tagja a válogatottaknak. Reméljük, ez hosszú távon is így marad. A minőségi tömeg adott hozzá, nekünk edzőknek pedig keményen kell a sportolókkal dolgozni.”

Az egyesület párbajtőrmestere, a korábbi olimpikon Nyisztor Sándor annyival egészítette ki kollégája szavait, hogy: „a lányok közül négyen még kadetek és a két idősebb is csak első éves junior. Hatalmas lehetőség előtt áll a debreceni vívósport, a következő években.”

Hogy nem csak a jövő szép, hanem a múlt is, mi sem bizonyítja jobban, mint a 2019-ben megnyert Világ- és Európa-bajnoki cím, magyar bajnoki cím, Világ- és Európa-kupa érmek száma.

Interfencing DSC

(Az Interfencing Debrecen SC sajtóközleménye.)

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.