A SZEMEDNEK HIGGY!

Ugyanabból a fűzősből dolgoztak… - A pártelnöknél jártak a hajdú-bihari képviselők is

Elszámoltatás. Orbán Viktor ugyan a Miniszterelnökség budai épületébe rendelte őket, ám a legfőbb téma a Fidesz választási szereplése.
Facebook

Tizenöt-húsz választókerületén élén is lecserélhetik a vezetőt a balul sikerült önkormányzati választás után a miniszterelnök akarata alapján – írta még karácsony előtt a 24.hu. A Fidesz szervezete régóta az egyéni országgyűlési választókerületekre épül, így az önkormányzati választási eredményekért is a szinte kivétel nélkül parlamenti képviselőként dolgozó választókerületi elnökök felelnek, akiknek a kinevezéséről a pártelnök, vagyis Orbán Viktor dönt.

Az elmúlt napokban javában zajlik az ország összes fideszes választókerületi elnökének pártelnöki elszámoltatása. Erről be is számolnak az országgyűlési képviselők a saját Facebook-oldalaikon fotókkal. Többnyire két beállítás van mindegyiküknél: 1. zászlók előtt kezet fog velük a miniszterelnök, 2. egy asztalnál ülve papírok felett eszmecseréznek.

Kósa Lajos
Facebook

A képekhez írt szövegeikben már van eltérés, egyik-másik honatya egyszerűen csak annyit fűz a fotókhoz, hogy munkamegbeszélésen járt a miniszterelnöknél, mások azonban hosszabb szövegben méltatják az eseményt, nem feledkezvén meg arról, hogy mindenféle – többnyire általános – ígéretekkel is biztassák választóikat, mintha éppen kijártak volna valamit a kormányfőnél.

Pósán László
Facebook

Bár a megbeszélések a Miniszterelnökség épületében, a Karmelita Kolostorban zajlanak, nem pedig a Fidesz Lendvay utcai pártszékházában vagy Orbán felcsúti házában (mert erre is volt már példa), sajtóértesülések szerint minden képviselő esetében az a legfőbb téma, hogy miként szerepelt a Fidesz a tavaly őszi helyhatósági választáson az adott választókerületekben, illetve kinek hol kell erősítenie a 2022-es országgyűlési választási eredményes fideszes szerepléshez.

Tasó László
Facebook

A hajdú-bihariak tegnap jártak Orbán Viktornál. A képviselők és a pártelnök találkozóiról készült protokoll „munkafotók” egyik érdekessége, hogy szinte mindegyiken ugyanolyan (vagy ugyanazon?) fűzős dossziéból dolgoznak a honatyák. Kivéve az egyiket, aki elé már nem tették oda. És neki már ásványvíz sem jutott...

Vitányi István
Facebook
Bodó Sándor
Facebook
Tiba István
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.