Még az idén elköltöztetik a Természettudományi Múzeumot – Majd Debrecenben lesz

Az Index több forrásból is úgy értesült, hogy a kormány végleges döntést hozott a Magyar Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetéséről.
Magyar Természettudományi Múzeum
MTI

A kérdésről úgynevezett 2-es típusú (vagyis 2000-es sorszámú) határozatot hozott a kormány. Az ilyet nem kell megjelentetni a Magyar Közlönyben, így nem kap nagyobb nyilvánosságot – olvasható az Index cikkében.

Bernert Zsolt főigazgató egy múlt pénteki értekezleten közölte az alkalmazottakkal, hogy a kormány meghozta a végleges döntést az ügyben, tehát a korábbi, előzetes tervekkel ellentétben a költöztetés már eldöntött ténynek tekinthető. A kormánydöntésről a múzeumban semelyik érintett nem látott írott dokumentumot.

A határozatban állítólag az szerepel, hogy idén év végéig ki kell költöznie a múzeumnak egy ideiglenes helyre, majd tíz éven belül Debrecenbe kell érkeznie. Az Index forrásai úgy tudják, hogy már megvan a leendő múzeumnak majd otthont adó telek, de azt először meg kell vásárolnia az államnak Debrecentől. Jelenleg semmilyen épület nem áll rendelkezésre a leendő helyen, tehát a végleges költözés előtt még fel is kell építeni az új múzeumot.

További részletek az Index cikkében.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.