A SZEMEDNEK HIGGY!

Bezzeg Debrecenben!

Lankadatlanul folytatódik a Budapesttel összehasonlító kormánypárti kommunikáció a „másik” fővárosban.
Így lát(tat)ja a debreceni Fidelitas
Facebook

A Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak a közösségi oldalára feltöltött új üzenet annyiban tér el a korábbi Budapest-Debrecen összevetéseiktől és a Debrecen mint „másik főváros” idea folyamatos ismételgetésétől, hogy immáron ideológiai szembenállásként, különbözőségként is talál muníciót - egyelőre a parkolókban megtestesülve.

A montázsra illesztett, a parkolóhelyekkel kapcsolatos leegyszerűsített információ valóságtartalmára nem kitérve annyit megállapíthatunk, hogy a Fidelitas Debrecen és Budapest viszonylatában már a jobb- és a baloldal - a 21. század gyakorlati politizálásban egyre értelmezhetetlenebb - antagonisztikus dichotómiáját is igyekszik felfedezni és a maga módján megmutatni. (Némi nyelvi pontatlansággal.)

Ennek az újabb kommunikációs iránynak a felvezetését már láthattuk Papp László debreceni polgármester minapi megnyilatkozásában a saját Facebook-oldalán: „Miért van az, hogy amikor Budapest a balliberális politikai erők kezébe kerül, azonnal elkezdik kiélezni a főváros-vidék ellentétet?”

Újévi köszöntőjében Papp László még csak a „másik főváros” üzenetet ismételte: „Debrecen a következő években számos vonatkozásban reális alternatívája, sőt nem egy esetben riválisa lesz Budapestnek. Kézzelfoghatóvá tesszük, hogy az országnak van egy másik fővárosa is…”

Az ilyen típusú propaganda, ez a kommunikációs küzdelem - aminek során a helyi Fidesz/Fidelitas nem más vidéki nagyvárosokhoz (Miskolc, Szeged, Pécs) méri Debrecent, hanem Budapesthez - vélhetően kitölti a következő 4 és fél évet is.

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.