Tragikusan rossz döntés a múzeum Debrecenbe költöztetése

„Mind főpolgármesterként, mind volt debreceni diákként tragikusan rossz döntésnek tartom a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetését” – nyilatkozta a Népszava kérdésére Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.
Magyar Természettudományi Múzeum

Karácsony Gergely szerint az egész gyűjtemény átköltöztetése valószínűleg nem is lehetséges, vagy ha mégis, akkor irtózatosan sok pénzbe kerül, főként akkor, ha méltó helyet szeretnének kialakítani a bemutatására mondta a főpolgármester a Népszavának. „Fontosnak tartjuk – tette hozzá a városvezető –, hogy a gyűjtemény minél nagyobb részét, minél több vidéki kiállítóhelyen mutassák be, mondjuk vándorkiállítás formájában, de az egész múzeum vidékre költöztetése sem szakmai, sem egyéb okokkal nem magyarázható.”

Karácsony Gergely egyúttal jelezte, hogy már csütörtökön tárgyalásokat kezdeményeznek a kormány képviselőivel a múzeum más budapesti helyszínen való elhelyezéséről. A fővárosi önkormányzat bármilyen kompromisszumra kész ebben a kérdésben. A főpolgármester bízik abban, hogy a döntés még visszafordítható és a kedvelt közgyűjtemény Budapesten tartható.

További részletek a Népszava cikkében.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.