Jelentős mértékű elbocsátások lesznek a debreceni kulturális intézményeknél?

A Modemet és a Déri Múzeumot is érintheti a leépítés, a Méliusz Könyvtár állítólag megúszhatja. Várjuk a kulturális alpolgármester válaszait a kérdéseinkre.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

NT

Több, egymástól független forrásból úgy értesültünk, hogy 16 dolgozójának elbocsátására kényszerül a debreceni Modem, valamint szüneteltetni fogja a működését a Modemhez tartozó Sesztina Galéria és a B24 Galéria is. Úgy tudjuk, hogy a Modemben – és a debreceni híresztelések szerint más önkormányzati fennhatóságú kulturális és művelődési intézményeknél is – azért lesznek jelentős elbocsátások, mert 2020-ban kevesebb forrásból gazdálkodhatnak az intézmények, kevesebb pénz jut a városi költségvetésből a kultúra egyes helyi bázisaira.

NT

Információink szerint az önkormányzati felügyelet alatt álló létesítmények létszámleépítése a Déri Múzeumot is érintheti.

Habár korábban ezzel kapcsolatos pletykák is eljutottak hozzánk, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár egyik vezetőjétől, Vranyecz Tünde szolgáltatási igazgatóhelyettestől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy náluk nem kell leépítésre számítani.

Telefonon beszéltünk Koroknai Edittel, a Modem ügyvezetőjével is, akinek az elmondása szerint még nem dőltek el ezek a kérdések, a költségvetési tárgyalások jelenleg is zajlanak. Konkrétumokkal azonban nem tudott szolgálni, Puskás István kulturális ügyekért felelős alpolgármesterhez irányított minket.

NT

Az alpolgármestert levélben kerestük. Megkérdeztük tőle, tényleg lehet-e számítani alkalmazotti létszámcsökkentésre az említett és/vagy más önkormányzati kulturális intézményeknél; milyen érvek szólnak a leépítések mellett; hány embert és milyen munkaköröket érintenek az esetleges elbocsátások.

Amint válaszol a Debreciner érdeklődésére Puskás István kulturális alpolgármester, információinkat frissítjük.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.