Elektromos autók alkatrészeit gyártják Debrecenben - 450 fős céget épít a Continental

A Continental elektromobilitással foglalkozó területe külön működési önállóságot és saját identitást is kapott tavaly Vitesco Technologies néven. A debreceni egységben - az alapkőletétel után egy évvel - már 100-an dolgoznak – írja a Portfolio.

Makray Réka HR-igazgató a Portfolionak elmondta: a Vitesco Technologies kimondottan az elektromobilitásra fókuszál. Ez az egyik legnagyobb hatású folyamat az iparágban, hiszen a fenntarthatóság, a környezet megóvása, a vezetési élmény és az egyéni vásárlói preferenciák következtében rendkívül magas növekedési pályára állt az ezen megoldások iránti igény. „A hazai gyárunk is ezen a területen érdekelt, elektronikai termékeink az elektromos autók gyártói számára készülnek” - tette hozzá.

A 2020-as évben is magas létszámmal vesznek fel munkatársakat, az első félévben nagyobb arányban mérnöki és további támogatói munkaköröket hirdetnek meg. Ahogy a gyártás megkezdődik, elindul a termelési munkakörök betöltése is, ez várhatóan inkább az év második felében lesz.

A tervezett 450 fős létszámot várhatóan már 2021-ben elérik.

További részletek a Portfolio cikkében.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.