A határon túli magyarság is készül a debreceni BMW-gyár indulására

Újabb munkaerő-elvándorlástól tartanak az érmellékiek, ezért inkább otthon szeretnék megteremteni annak a feltételeit, hogy beszállítói lehessenek a magyarországi autógyárnak.
Habinyák István
erinto.ro

Az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei (Románia) elnöke, Habinyák István, az Érmellék lehetséges gazdasági fejlődéséről szólva egy február 5-ei nagyváradi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy szerinte a Debrecenben megépülő BMW-gyár újabb munkaerő-elvándorlást eredményez, s ez a cívisváros közelsége miatt legfőképpen az Érmelléken lesz tapasztalható - írja az Erdély Online.

Ennek megakadályozása érdekében sürgetni kellene a már meglevő ipari parkok projektjeinek megvalósítását, valamint gondolkozni kellene újabb ipari parkok létrehozásán, például Érmihályfalván és Margittán is – véli a politikus.

Habinyák szerint fontos lenne az érmihályfalvi határátkelőhely teherforgalomra alkalmassá tétele, mivel így közelebb kerülhetne Debrecenhez Érmihályfalva a BMW ottani beszállítói számára. „Ez a két lépés lehetővé tenné, hogy a BMW-gyár beszállítói és alvállalkozói ne csak Debrecen és környékére szorítkozva gondolkozzanak, hanem lehetőséget lássanak a magyarlakta Érmellék leendő ipari parkjaiban is” – fogalmazott.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.