Mégsem kell ideiglenes helyre költöznie a Természettudományi Múzeumnak? Se Debrecenbe?

Az Index több forrásból is úgy értesült, hogy változás történt a kormány terveiben a Magyar Természettudományi Múzeum elköltözésével kapcsolatban.
Orbán Viktor miniszterelnök arról tájékoztatta a múzeum főigazgatóját, hogy nem kell az intézménynek ideiglenes helyre költöznie. Ugyanakkor maga a költözés továbbra is napirenden van. Viszont a legújabb tájékoztatóból, amit az igazgató küldött a múzeum dolgozóinak, hiányzott az eddig költözési célpontnak kiszemelt Debrecen megnevezése – értesült az index.

Arról nincs információnk, hogy Debrecenben, vagy bármely más helyen történt-e előrelépés a múzeum gyűjteményét, illetve az egyéb berendezéseket befogadni képes épület kialakítása ügyében – írja az index.

FRISSÍTÉS:

Az indexnek nyilatkozta Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, hogy a Természettudományi Múzeum marad a Ludovika épületében, a megújított Orczy-park mellett. Nem költözik átmeneti helyre, és szabadon látogatható marad. Ha egyszer kulcsrakészen felépül új, tágasabb otthona, akkor fog költözni. Legfeljebb évek múlva, és akkor a költözés után azonnal nyit.‬

További részletek itt olvashatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.