AZ OLVASÓ ÍRJA

Koronavírus: szeretnék tudni a debreceniek

Összeírás, ingyen hívható telefonszám, kézfertőtlenítők kihelyezése nyilvános közintézményekben… Ne tétlenkedjenek, ne hallgassanak a debreceni illetékesek!

Egy debreceni olvasónk levelét jelentettük meg tegnap, amiben arról írt: szerinte nincs az rendben, hogy olaszországi, velencei útról hazatérve akár vírushordozók is lehetnek a közelünkben.

Kértük olvasóinkat, ha a témával kapcsolatban van mondandójuk, írjanak a Debrecinernek. Most a hozzánk érkezett észrevételekből, javaslatokból, kérésekből válogatunk:

- Naponta kétszer (délben és este) adjon tájékoztatást valamelyik illetékes debreceni személy, orvosprofesszor a Klinikákról például, hogy a debreceni kórházakban van-e koronavírusos vagy gyanús beteg. Ha nincs, azzal meg lehet nyugtatni az embereket, visszafogni a pletykákat meg a pánikot, ha pedig van, arról kötelességük minél hamarabb tájékoztatni a debrecenieket.

- Legyen egy ingyen hívható debreceni telefonszám, amin keresztül orvosok vagy orvosegyetemisták adnak tanácsokat a megelőzésre, a helyes viselkedésre.

- Jelentkezzenek azok a városházán telefonon vagy interneten, akik az utóbbi két hétben olyan helyen jártak, ahol már vannak fertőzések (valószínűleg sokan lehettek Olaszországban)! Tudjanak róla az illetékesek, hogy kik lehetnek veszélyeztetettek! Őket be is lehetne hívni külön-külön ellenőrzésre. Valami ilyen intézkedést már bevezettek a hírek szerint Olaszország egész területérő, hogy jelentkezzen, aki Északon járt.

- Tegyenek ki minden nyilvános közintézményben kézfertőtlenítőket ingyenes használatra!

- Osztogassanak tájékoztató szórólapokat az utcán, a buszokon, a villamosan, amelyek arról szólnak érthetően megfogalmazva, hogy miről fedezhető fel a koronavírusos megbetegedés, hogyan védekezhetnek az egyszerű emberek! Lehetne már valami ilyen tájékoztató Debrecen város hivatalos honlapján és a Facebook-oldalán is!

- Legyenek a koronavírusról osztályfőnöki órák az általános és a középiskolákban!

Köszönjük olvasóink észrevételeit, javaslatait! Másokat is biztatunk, ha a témával kapcsolatban van mondandójuk, írjanak ide: szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu ! A beküldők inkognitóját tiszteletben tartjuk.

AZ OLVASÓ ÍRJA rovatunk további publikációi itt találhatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.