Koronavírus: a debreceni repülőtér az elhibázott lázmérésről

Amikor látták, hogy az egyik műszer rossz értéket mutat, annak használatát befejezték – állítja a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közleménye a Portfolionak.
portfolio.hu

Mint azt mi is szemléztük, a Portfolio arról írt, hogy teljesen irreális értéket mutattak azok a hőmérők, amelyekkel a Debreceni Nemzetközi Reptéren a Milánóból érkező utasok testhőmérsékletét mérték. Miután ez az információ – nagy megdöbbenést keltve – bejárta a magyarországi nyilvánosságot, közleményt adott ki a debreceni repülőtér, amit a Portfolio is ismertetett.

2020. február 25-én érkezett menetrend szerinti milánói járat utasait a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet munkatársai vizsgálták meg különböző típusú hőmérő eszközt használva. „Amikor a jelenlévő orvosok látták, hogy az egyik ott használt műszer dekalibrált, rossz értéket mutat, annak használatát befejezték és a másik, helyes értékeket mutató eszközt használták tovább.”

További részletek itt olvashatók.

A közlemény egyébként nem olvasható sem a repülőtér hivatalos honlapján, sem a közösségi oldalán.

A történtekkel kapcsolatos kommunikációhoz tartozik, hogy mind a debreceni önkormányzati média, mind más debreceni kormánytámogató internetes újság úgy jelentette meg a repülőtéri közleményt, hogy annak kiváltó okáról korábban nem számolt be.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.