AZ OLVASÓ ÍRJA

Ledöntötték a Diákot – szoborsors Debrecenben

A fáknak sem kegyelmeztek az egykori kollégiumnál.
SM

SM a napokban járt az egykori – és igen régóta üresen pusztuló – Váci Mihály Középiskolai Kollégiumnál. Az 1125 négyzetméter alapterületű, nyolcszintes épület a debreceni Apafi utca 16. szám alatt található.

SM
SM

SM fotói mutatják: az egykori kollégium udvarán lekerült a talapzatáról Borbás Tibor szobrász Diák című alkotása, ami több mint negyven évig állt ott, jelenleg pedig a bejárati lépcső mellett fekszik.

SM

Az ingatlant megemlítettük nemrégiben a Lakatlanul Debrecenben című jegyzetünkben, a szoborról pedig itt találhatók még álló fotók.

SM

Köszönjük a fotókat SM-nek! Másokat is biztatunk, ha van a debreceniek érdeklődésére számot tartó képük, videójuk, észrevételük, akkor osszák meg velünk, küldjék el ide: szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu ! A beküldők inkognitóját tiszteletben tartjuk.

AZ OLVASÓ ÍRJA rovatunk további publikációi itt találhatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.