Koronavírus: AZONNALI KEZDÉSRE MÓDOSÍTOTTÁK a március 10-től tervezett fertőtlenítést Debrecenben

A szakemberek éjszaka, megfelelő védőruházattal, védőeszközökkel felszerelve dolgoznak majd és permetezéssel juttatják fel a – meg nem nevezett – szert a felületekre.

Papp László debreceni polgármester a közösségi oldalán tájékoztatta a város polgárait tegnap: „Arra kértem a DKV Zrt. vezetését, hogy intézkedjenek valamennyi közösségi közlekedési eszköz - autóbuszok, trolik, villamosok - esetében a naponta történő fertőtlenítés elvégzéséről.” Itt kezdő dátumról nem esett szó.

Koppányi Szabolcs

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. saját honlapján adott részletesebb tájékoztatást az intézkedéseikről: Járvány nincs! címmel.

Megállapításuk szerint a koronavírus gyors ütemben terjed, ezért „munkavállalói és utasai védelme érdekében megelőző intézkedéseket vezet be a DKV Zrt. és az Inter Tan-ker Zrt.”

A közlemény így folytatódik: „Március tizedikétől négy héten át, minden nap fertőtlenítik a forgalomból levonuló villamosok és trolibuszok utasterét és vezetőfülkéjét is. Így a telephelyen sem áll majd bent esetlegesen fertőzött jármű. A szakemberek éjszaka, megfelelő védőruházattal, védőeszközökkel felszerelve dolgoznak majd és permetezéssel juttatják fel a szert a felületre.” A vegyszer – amit nem neveztek meg – „vírusölő hatású és biztonsági adatlappal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy egészségre nem káros, nem minősül veszélyes anyagnak a tároláshoz használt eszköz sem. Hatását 15 perc után fejti ki és egy napig nyújt védelmet.”

CIKKÜNK MEGJELENÉSE UTÁN KÖZEL ÖT ÓRÁVAL újabb közleményt adott ki a DKV. Ebben már azt írják: "A koronavírus debreceni megjelenése miatt, a munkavállalók és az utasok védelme érdekében azonnal megkezdi a DKV Zrt. a járművek fertőtlenítését."

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.