Koronavírus: azonnali hatállyal felfüggesztették a hallgatói rendezvényeket a Debreceni Egyetemen

Leginkább a nagyszülőket féltik. Körlevélben tájékoztatta a diákokat döntéséről a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának (Dehök) elnöksége. Az egyetemi ünnepséget még nem törölték.
KORONAVÍRUS HELYBEN – ellenőrzött információk, hiteles tájékoztatás – DEBRECINER.HU
Balogh Albert/DEHDK Sajtóiroda

Rendkívüli ülést tartott tegnap este a Dehök elnöksége, ahol megvitatták azokat az ajánlásokat, amiket a Debreceni Egyetem rektori vezetése tett a hallgatói rendezvényekkel kapcsolatban. Az elnökség a döntéséről körlevélben tájékoztatta a hallgatóságot, illetve feltették azt a honlapjukra is.

„…tekintettel arra, hogy Magyarország is egyre inkább érintett az új koronavírus járványban, illetve a megelőzés fontosságának tudatában az alábbi határozatot hozta.

Az EHÖK Elnöksége azonnali hatállyal felfüggeszti a mai naptól 2020. március 30. hétfő reggel 8 óráig megtartani tervezett minden, a saját és szervezeti egységei hatáskörébe tartozó rendezvény szervezését és lebonyolítását. A rendezvények megtartási tilalma vonatkozik az EHÖK, az EHÖK bizottságai és összes szervezeti egysége, a kari HÖK-ök és a Kollégiumi Kulturális Bizottságok sport- és kulturális rendezvényeire egyaránt.

(…)

Az új koronavírus jelen ismereteink szerint a fiatalabbak számára többnyire enyhe lefolyású, azonban az idősebbek számára, főként akik egyéb krónikus betegségben is szenvednek, sajnos akár az életet is veszélyeztető állapot alakulhat ki. Tekintettel arra, hogy a hallgatóink túlnyomó többsége hétvégente hazautazik és találkozik idősebb családtagjaival is, ezért kiemelten nagy az egyetem és az EHÖK felelőssége, hogy minden eszközzel segítse a járvány további terjedésének megelőzését és megfékezését.”

Lesz? Nem lesz?

Mint arról beszámoltunk, tegnap este a debreceni önkormányzat lefújta az 1848-as március idus ünnepléséhez kapcsolódó hivatalos városi rendezvényeket.

A Debreceni Egyetem honlapján továbbra is látható az universitas ünnepségére szóló meghívó, az esemény pedig szerepel az intézmény hivatalos naptárában is.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.