Koronavírus: nyárra tervezett események elmaradását is bejelentette a debreceni polgármester

Nincsenek különösebb megszorítások. A Virágkarneválról nem mondanak le, de a katonazenekari fesztiválról és a Bartók-kórusversenyről igen.
KORONAVÍRUS HELYBEN – ellenőrzött információk, hiteles tájékoztatás – DEBRECINER.HU
debrecen.hu

A koronavírus-veszélyhelyzet kapcsán teendő helyi önkormányzati intézkedésekről sajtótájékoztató keretében számolt be Papp László, Debrecen polgármestere ma délelőtt. A város honlapján elolvashatók a megnyugtató mondatok és Debrecen kitüntetett helyzetének taglalása.

A konkrétumok

Debrecen önkormányzatára, illetve az önkormányzati vállalatokra és intézményekre vonatkozó intézkedések:

 
- A Debreceni Gyógyfürdő Kft. által üzemeltetett termálfürdő nem fogad látogatókat, az orvosi kezelések átütemezésre kerülnek március 13-tól.
 
- Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő a jelenleg folyamatban lévő – március 20-ig tartó karbantartás befejezése után – eltérő rendelkezésig zárva marad.
 
- A Debreceni Sportuszodában és az iskolai tanuszodákban a lakossági úszás március 13-tól szünetel.
 
- Minden debreceni versenysport-eseményre zárt kapuk mögött kerül sor.
 
- A Csokonai Színház és a Vojtina Bábszínház a mai naptól felfüggeszti a színházi előadások megtartását.
 
- A Debreceni Művelődési Központ, az Ifjúsági Ház, a Modem, a Déri Múzeum valamint az Agóra Tudományos Élményközpont nyitva tart, de nem szervez programokat.
 
- Az önkormányzat szociális intézményeiben látogatási tilalom lépett életbe.
 

A polgármester azt is bejelentette, hogy a város kulturális intézményeiben a kormány rendelkezése szerint, 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények elmaradnak – így a város jelentős érdeklődésre számot tartó kulturális nagyrendezvényei közül a Debreceni Tavaszi Fesztivál, a Deszka Fesztivál eseményei, valamint a nyáron esedékes katonazenekari fesztivál, a Bartók-kórusverseny is elmarad.

Az önkormányzati honlapon található polgármesteri tájékoztató ismerteti a debreceni önkormányzati szolgáltatócégek munkarendjét érintő intézkedéseket is.

Kerestük speciálisan a koronavírussal kapcsolatos debreceni lakossági érdeklődések vagy bejelentések fogadására megadott önkormányzati telefonszámokat vagy elektronikus levélcímet, de nem találtuk.

(A polgármesteri sajtótájékoztatóról a Debreciner szerkesztősége nem kapott előzetes értesítést a városházáról, ezért nem állt módunkban feltenni kérdéseinket Papp Lászlónak.)
debrecen.hu
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.