Koronavírus: nem kérte a városvezetés a Campus Fesztivál elmaradását vagy elhalasztását

Elé és utána tervezett kulturális nagyrendezvényeket is lemondott a debreceni városvezetés, de – úgy tűnik – a Campus Fesztiválban nem látnak veszélyforrást. Tény, hogy a katonazenekari fesztiválon és a Bartók-kórusversenyen több külföldi fellépő lett volna, mint a Campusfeszten, ahogy az is tény, hogy a Campusfeszt nagyságrendekkel nagyobb közönségre számíthat.
KORONAVÍRUS HELYBEN – ellenőrzött információk, hiteles tájékoztatás – DEBRECINER.HU

Papp László polgármester a tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a város jelentős érdeklődésre számot tartó kulturális nagyrendezvényei közül a Debreceni Tavaszi Fesztivál, a Deszka Fesztivál eseményei, valamint a nyáron esedékes katonazenekari fesztivál és a Bartók-kórusverseny is elmarad.

A Bartók-kórusverseny tervezett időpontja július 8-12. volt, a katonazenekari fesztiválé augusztus 13-16. E ketté közé esik a Campus Fesztivál, aminek lemond(at)ásáról nem szólt a polgármester.

Megkerestük Miklósvölgyi Pétert, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. cégvezetőjét, az általuk rendezett Campus Fesztivál igazgatóját. Azt kérdeztük tőle, hogy a debreceni városvezetés megkereste-e már őket a koronavírus kapcsán, illetve befolyásolja-e az idei Campus Fesztivál szervezését, megrendezését a koronavírus-fertőzés.

Miklósvölgyi Péter: Azt tudjuk, hogy a jelenlegi tiltások nyilván vonatkoznak ránk és az általunk üzemeltetett helyekre is, s ez nem kis nehézséget okoz számunkra. Senki nem tud azonban semmit egyelőre a következő hónapokról, de mi úgy készülünk, hogy a nyári rendezvényeinket megtartjuk. Aztán majd eldől, mi lesz.

- Akkor semmiféle olyan döntés nincs egyelőre, hogy lefújták volna az idei Campus Fesztivált?

Miklósvölgyi Péter: Nincsen.

- Tárgyalások sem voltak még erről a városvezetés és a Campus Kft. között?

Miklósvölgyi Péter: Így van. Senki sem lát a jövőbe. Aggódva várjuk a fejleményeket és igazodunk hozzájuk. Nyilván most azt csináljuk, hogy az összes szervezésünket igyekszünk úgy kötni, hogy a lehető legrugalmasabban tudjunk dönteni majd.

- Van ezek szerint B tervük arra az esetre, ha betiltják a Campus Fesztivált az eredeti, 2020. július 22. és 26. közötti időpontra? Esetleg még idén megtartanák máskor, vagy akkor ez az esztendő kimarad?

Miklósvölgyi Péter: Szerintem, ha egy július végi rendezvényt le kell mondani, azt maximum augusztus közepéig, végéig tudnánk pótolni, tehát valószínűleg az ebben az évben kimaradna akkor. Ám abban bízunk, hogy mivel eddig június első felében esedékes rendezvényeket mondtak le, a Campus Fesztivál pedig július végi, addigra rendeződnek a dolgok. Szerintem amúgy az időjárás is eldönti ezt majd, hogy a melegedéssel valóban eltűnik-e a vírus.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.