Négy évtized a vizsgálólaboratóriumban – Elismerés a Víz Világnapján

Katonáné dr. Czégény Ildikó jelentős szerepet vállalt a hazai vizek arzéntartalmának feltérképezésében. - A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. három dolgozója is elismerésben részesült a Víz Világnapja alkalmából. Az ünnepeltek azonban idén csak „virtuálisan” tudták átvenni díjaikat.

Március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját. Évről évre ezen a napon állunk meg egy pillanatra, hogy elgondolkodjunk a tiszta víz fontosságán, nélkülözhetetlenségén. Ilyenkor fókuszálunk a vízszolgáltatásban dolgozó emberekre is, akik az év minden napján, 24 órán keresztül munkálkodnak azért, hogy az otthonokban minden percben biztonságosan fogyasztható ivóvíz folyjon, hogy a szennyvíz és a szennyezett víz elvezetése és tisztítása megoldott legyen. A legtapasztaltabb munkatársak előtt a szakma is fejet hajt: évről évre egy, a Magyar Víziközmű Szövetség által szervezett ünnepségen mond köszönetet a legkiválóbb dolgozóinak áldozatos munkájukért, azt díjjal ismeri el.

Katonáné dr. Czégény Ildikó

Idén a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. három kollégája is az ünnepeltek között van. Egyikőjük a Debrecenben dolgozó Katonáné dr. Czégény Ildikó laborvezető, akinek első és egyetlen munkahelye a vizsgálólaboratórium – immáron 41 esztendeje. Ildikó részvételével a labor jelentős szerepet vállalt a hazai vizek arzéntartalmának feltérképezésében. Katonáné dr. Czégény Ildikó egyebek között aktívan részt vett több ivóvíz-kezelési projektben, így a budapesti Műszaki Egyetemmel együttműködve az arzénmentesítési technológia fejlesztésében, a vízminőség-javító programok során pedig az ammónium-mentesítésben.

A másik két TRV díjazott a Szolnokon dolgozó Gulácsiné Bársony Ilona és a mátészalkai Bajnai Miklós.

Bakondi Patrik, a cég vezérigazgatója elmondta: az elismeréseket bár személyesen nem tudták átvenni a kitüntetettek, a szakma és a TRV Zrt. kollektívája ugyanolyan büszke rájuk.

A díjátadó ünnepség szervezői azt ígérték: az elmaradt eseményt amint lehet, bepótolják. A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. pedig – a járvány lecsengése után – számos, az ivóvizünk fontosságára, védelmére felhívó programmal jelentkezik a megyében. Mert igaz, hogy csak egyetlen nap ünnepeljük a Víz Világnapját, de legnagyobb kincsünkre, a vízre mindig vigyáznunk kell, erre nem lehet elégszer felhívni a figyelmet!

(A Tiszamenti Regionális Vízművek közleménye.)

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.