A SZEMEDNEK HIGGY!

Ilyen lesz az idősek nélküli város – látványtervek Debrecenből

A jövőben nem lesznek Debrecenben korosabb emberek? Ezt a tényt már közel tíz év óta tudták a különböző építészeti látványtervek készítői, s azóta is ennek megfelelően rajzolják meg plánumaikat?

Debrecenből vagy kihalnak az idősebb emberek, vagy deportálják őket a városból? De az is lehetséges, hogy ugyan halálukig itt maradhatnak, de nem léphetnek ki az utcára, nem mehetnek színházba vagy strandra, illetve a közlekedés is tiltott lesz számukra?

Mindezt csak most, a koronavírus járványának idején vettük észre visszamenőleg is. Most, amikor mindenfelé viták dúlnak arról, hogy mit tehetnek a 65. életévüket betöltöttek.

Az itt megmutatott látványtervek forrása: Debrecen város hivatalos oldala, a debreceni Új Főnix Terv hivatalos oldala, a debreceni önkormányzati média oldalai.

Az ábrázolt debreceni terek a közeljövőből: Dósa nádor tér, Déri tér, nagyerdei strand, Csokonai Színház, intermodális közösségi közlekedési központ (főpályaudvar).

A fenti fotók valódiak, a fenti szöveg – remélhetőleg – csak vicc. Ne veszítsék el a humorukat a koronavírus idején sem!

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.