A SZEMEDNEK HIGGY!

Batmant idézte húsvéti üzenetében Tasó László országgyűlési képviselő

Győzött a tojás. A többség mind képileg, mind a szöveg tekintetében maradt a hagyományos paneleknél, de kapott utalást a koronavírus is.

Bevett szokás, hogy jeles alkalmakkor a politikusok, köztük a hajdú-bihari országgyűlési képviselők a közösségi hálón köszöntik híveiket, követőiket. Legutóbb azt mutattuk meg, miként ünnepelték a hölgyeket nőnapon, most arra pillantunk rá, milyen módon mutatkoznak meg Jézus feltámadásának ünnepe alkalmából.

Hajdú-bihari egyéni választókerületi országgyűlési képviselők (Fidesz)

- Bodó Sándor saját arcmásával kísérten fogalmazott meg hosszabb üzenetet a koronavírus-járványhoz kapcsolódó információk közlésével. Mint írja, a választókerülete „minden településére 100-100 ezer forintot, összességében 1,5 millió forintot utaltam, azzal a céllal, hogy ezt fordítsák a védekezésre, az idősek segítésére”.

- Kósa Lajos

- Pósán László

- Tasó László

Tasó most egy idézettel állt elő, feltehetően a koronavírus-járványra (is) utalva:

„Húsvét üzenet” (valószínűleg azt akarta írni, hogy ’Húsvéti üzenet’, esetleg azt, hogy ’Húsvét üzenete’)

„Küzdelem nélkül soha nincs győzelem, és a virradat előtt a legnagyobb a sötétség. Minden erőfeszítésnek meg lesz az értelme, csak fordulj Istened felé és minden árnyék mögéd kerül.”

Tasó nem nevezi meg, kitől idéz. Megpróbáltuk kikutatni, de ebben a formában nem találtunk forrást, ezért felbontottuk a két mondatot. Íme az eredmény:

Munka nélkül nincs nyugalom, küzdelem nélkül nincs győzelem. Kempis Tamás (1390-14719 németalföldi egyházi író
Mindig a virradat előtti óra a legsötétebb. - Paulo Coelho: Az alkimista
Hajnal előtt a legnagyobb a sötétség. – A Batman című film.
Mindig hajnal előtt a legsűrűbb a sötétség. Dan Brown: Az elveszett jelkép
Minden erőfeszítésnek meg lesz (sic!) az értelme – Ezt vagy ehhez hasonlót számos magyar szövegben lehet találni neves emberek szájából Kádár Jánostól Orbán Viktorig.
Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül. - Helen Keller (1880-1968) amerikai író, aktivista és előadó
Fordítsd az arcod a nap felé, hogy az árnyékok mögötted legyenek. Rihanna (1988-) barbadosi énekesnő, előadó, executive producer, divattervező, üzletasszony, filantróp

- Tiba István szintén a koronavírushoz kötődő húsvéti sorai mellé Aranyosi Ervin életviteli tanácsadó, nevetés terapeuta, szellemgyógyász, új medicina konzulens és spirituális segítő versikéjéből idéz.

- Vitányi István

Országos pártlistáról a parlamentbe került debreceni kötődésű országgyűlési képviselők

- Halász János (Fidesz) – nem tett ki a közösségi oldalára húsvéti köszöntést

- Varga Zoltán (DK)

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.