Koronavírusos hétköznapok: kitartásra biztat a buszvállalat videója

Azt akarták tudatni a felvonulásukkal, hogy számíthatunk rájuk.
YouTube

Első megtekintésre nem egyértelmű a Volánbusz állami vállalat debreceni videója, amit tegnap jelentettek meg a nagy videómegosztón.

Mit jelent az „Együtt sikerül!” üzenet? Miért mennek el hangsúlyosan a Főnix Csarnok előtt, hogy kerül a képsorba a Nagyerdei Stadion légi felvétele? Talán valami szurkolói lelkesültség vitte a debreceni utcára ezeket a buszokat? Aztán feltűnik a Klinikák főbejárata, majd a Debreceni Egyetem központi épülete, végül a Kenézy Kórház. A koronavírushoz kötődne az üzenet?

A cég Facebook-oldalának posztja már eligazít:

„Volánosok országszerte: 33 városban 140 autóbusszal és 24 műszaki járművel biztattunk mindenkit kitartásra és összetartásra. Hiszünk abban, hogy az együttműködés a kulcs a járvány legyőzéséhez. Tudjuk, hogy együtt sikerülni fog!”

Illetve a központi videó szövege is:

„A Volánbusz történetének első országos akciója zajlott április 15-én, melynek keretében 33 településen, összesen 164 járművel tudattuk mindenkivel: számíthatnak ránk, és mi is számítunk mindenkire, akinek a munkája nélkülözhetetlen ebben a nehéz időszakban.”

Nem kétséges, az egészségügyben dolgozók áldozatos munkája mellett szólni szükséges mindazokról, akik nem vonulhatnak önkéntes karanténba, akiknek köszönhetően működik az ország: a közlekedésben dolgozók, az utcákat járó postások, a bolt pultjainál és pénztárgépeinél ténykedők…

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.