Az országos bringaemeléshez Debrecenből is csatlakoztak

Jövő szombaton házi „Critical Mass” a koronavírus idején.
Facebook

Néhány hete még úgy tűnt, hogy lesz Debrecenben az egykori Critical Mass vonulásokhoz hasonlatos aktivitás I bike Debrecen néven a Föld napján.

Évekkel ezelőtt Debrecenben is tömegek mozdultak meg a városi kerékpáros felvonulásokon, hangoztatva például azt, hogy a biciklizésnek fontos szerepe van a közlekedésben, több figyelmet érdemelne a döntéshozók részéről. Aztán mindenféle okokból előbb halványult, majd megszakadt a debreceni hagyomány. Idén remény volt arra, hogy újra lesz megfelelő szervezői háttér, közösségi akarat, de aztán a koronavírus-járvány keresztbe tett.

Ám van egy országos kezdeményezés, amihez debreceniek is csatlakoztak.

Facebook

Együtt emeljük a bringát külön elnevezéssel hirdetett eseményt az I bike Budapest, a Magyar Kerékpárosklub és a Critical Mass Hungary. Mint írják:

„A koronavírus miatt nem lehet megrendezni a Kerékpárosklub budapesti, székesfehérvári, debreceni és soproni bringás felvonulásait. Lehet, hogy csak jövőre tekerünk együtt sokan. De kitaláltunk valamit helyette!
Emelj velünk bringát április 25-én otthon, a kertben vagy ahol nincsenek mások! Készíts egy fotót, posztold az eseménybe vagy bármilyen közösségi médiás profilodra nyilvános posztként #ibikebp vagy #ibikehun hashtaggel, hogy megtaláljuk.
Egy nagy közös csoportképet szerkesztenénk belőlük.
Esemény itt: https://www.facebook.com/events/1363535163843338/
Gyertek és hívjatok ismerősöket!”

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.