Koronavírus: Mi történik a kórházakban

„Az igazság most életeket menthet.” Történetek beküldést kéri az új internetes oldal. Már van debreceni és derecskei is.

Ezeket a sorokat három magyar fiatal írja 2020. április 18-án, nem sokkal a koronavírus-járvány várható magyarországi berobbanása előtt. Nem vagyunk sem egészségügyi dolgozók, sem betegek, viszont ugyanúgy, mint bárki más, aggódunk.

Ezekkel a mondatokkal köszönti látogatóit a Mi történik a kórházakban című új internetes oldal.

Majd így folytatódik az ismertetés:

Most, amikor mindennél nagyobb szükség lenne az őszinte és egyenes tájékoztatásra, titkolózás övezi azt, hogy mi is történik valójában kórházainkban.

Az oldal készítői arra kérik az egészségügy dolgozóit, a betegeket és hozzátartozóikat, hogy osszák meg tapasztalataikat.

A reményt keltő tapasztalatok legalább olyan fontosak, mint a negatívak, de tisztában vagyunk azzal, hogy a retorziótól való félelem sokakat visszatart attól, hogy élményeikről beszámoljanak. Ezért alakítottuk ki ezt a felületet úgy, hogy teljesen anonim módon tudd megosztani a magyar emberekkel azt, hogy Veled mi történt.

Maguk az oldal készítői is őrzik inkognitójukat, csak a keresztneveiket adták meg (Anita, Bogi és Dénes). A hivatalos domain nyilvántartásban az látható, hogy „természetes személy” használja.

Az oldal működtetői leszögezik, hogy mivel „anonimitás védi a történetek megosztóit, ugyanakkor azt is jelenti, hogy mi sem tudjuk garantálni a történetek valódiságát. Tudjuk, hogy ez nem ideális, de a rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokra késztet mindannyiunkat.”

Az oldalra felkerült történetek, leírások között szerepel egy debreceni és egy derecskei is.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.