A SZEMEDNEK HIGGY!

Müller Cecília jegyzetel, Kovács Zoltán beszél

A sajtó jelenléte nélküli sajtótájékoztató előtti pillanatokat örökíti meg az államtitkár által posztolt fotó.

Kovács Zoltán államtitkár a saját nyilvános Facebook-oldalára tette fel ezt a fotót az alábbi szöveg kíséretében:

„A napi operatív törzs sajtótájékoztatója előtti felkészülés Müller Cecília országos tiszti főorvos asszonnyal.”

Facebook

Kovács Zoltán Borsod-Abaúj-Zemplén megyében született, iskoláit is ott végezte az érettségiig, aztán Debrecenbe jött az egyetemre, és itt ragadt.

Jelenleg a magyar kormányban a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. A 2010-es országgyűlési választás után indult a fővárosi karrierje, azóta volt már a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumának államtitkára, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára és a kormány nemzetközi szóvivője is.

Az előző 10 évben a debreceni Fidesz kötelékében kapott egyre fontosabb feladatokat, saját életrajza szerint 2000-től folyamatos háttérmunkát végzett (szakmai-kommunikációs anyagok, beszédek készítése), majd 2006 októberétől: önkormányzati képviselővé választották, Debrecen város kommunikációs tanácsnoka lett („ebben a tisztségemben dolgoztam ki a hivatal kommunikációs rendjének formális átalakítását, feladatkörömben irányítottam a Városháza politikai és szakmai kommunikációját, a városvezetés kommunikációját, illetve ’felügyeltem’ a polgármester szerepléseit”). Ebben az időben Kósa Lajos volt Debrecen polgármestere, Kovács Zoltán pedig számos más feladata mellett Kósa nyilvános beszédeit írta.

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.