Fizetnie kell Halász Jánosnak és a Fidesznek

Újabb pert bukott el a kormánypárt, mert hazudott a Magyar Helsinki Bizottságról. A három éve indult ügy egész a Kúriáig jutott, amely most helybenhagyta a korábbi jogerős ítéletet. A pártnak és Halász János frakciószóvivőnek 400 ezer forintot kell kifizetni a civil jogvédő egyesületnek. A pénzt a Helsinki Bizottság az otthonápolók és háziorvosok védelmére ajánlja fel – tájékoztatott ma a Helsinki Bizottság.

A Kúria felülvizsgálati eljárásban hozott minapi ítélete a 400 ezer forintos sérelmi díj mellett arra is kötelezte most a pártot és Halász János politikust, aki három éve frakciószóvivő is volt, hogy 15 napon belül a fidesz.hu oldalon bocsánatkérés formájában fejezze ki sajnálkozását a Helsinki Bizottságnak – olvasható a szervezet honlapján.

Emellett a perveszteseknek összesen 138 ezer forint ügyvédi munkadíjat és 280 ezer forint illetéket kell fizetnie. A bíróság a Fideszt és politikusát eltiltotta az ismételt jogsértésektől.

Halász János
Facebook

Halász János (debreceni illetőségű, de az Országgyűlésbe pártlistán került képviselő) napra pontosan három éve tartott sajtótájékoztatót, ahol valótlanul azt állította, hogy a Magyar Helsinki Bizottság eltitkolja pénzügyeit, és nem válaszol az azt firtató újságírói kérdésekre. Valójában a Helsinki Bizottság rendben és időben válaszolt, és gazdálkodási adatai közhasznú szervezetként hosszú évek óta nyilvánosan elérhetők közhiteles adatbázisokban és a szervezet honlapjáról.

További információk itt olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.