MAGYARORSZÁG MA

Milliárdokat von el a kormány az egyetemektől

A vírushelyzetre hivatkozva az egyetemek állami támogatását is csökkenti a kormány, ez egy-egy intézmény esetében is több milliárd forintos forrásmegvonást jelent, a Pécsi Tudományegyetemtől 3,6 milliárd forintot vesznek el - értesült a Szabad Pécs.

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumból érkezett levél az egyetemekre, amely arról tájékoztatja a vezetőket, hogy a vírushelyzetre tekintettel forrásmegvonásra van szükség a felsőoktatásban is – írja a Szabad Pécs.

A pécsi online újság két nagy vidéki egyetemről is tud, ahol biztosan lesz forrásmegvonás: a pécsi és a szegedi egyetemeken. Vélhetően azonban minden egyetemet érinti a megszorítás.

Mint írják, azt már előzetesen tudni lehetett, hogy nagyon komoly megszorításokra lesz szükség a PTE-n. Az alapelv az lehet, hogy azt az összeget, amit muszáj megspórolni, az összes karnak és az összes egyetemi egységnek együttesen kell megspórolnia, azaz mindenhonnan vesznek el majd pénzt valamilyen számítás alapján.

További részletek itt olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.