A HÉT IDÉZETE

A véleményszabadság a demokrácia alapja – mondta Kovács államtitkár

Egy őt ért megrövidítés okán szólalt meg a sajtószabadság ügyében a kormány egyik kommunikációs intézője.
Facebook

Kovács Zoltán írta a Facebook-oldalára:

„A szólás- és véleményszabadság a demokrácia alapja. A vélemények sokszínűsége – azok tartalmára való tekintet nélkül – a társadalmat toleránsabbá teszik. A szükségtelen korlátozás pedig ezzel épp ellentétesen hat.”

(A második mondatban található egyeztetési hiba az eredeti szöveg része.)

Facebook

Kovács Zoltán Borsod-Abaúj-Zemplén megyében született, iskoláit is ott végezte az érettségiig, aztán Debrecenbe jött az egyetemre, és itt ragadt.

Jelenleg a magyar kormányban a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. A 2010-es országgyűlési választás után indult a fővárosi karrierje, azóta volt már a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumának államtitkára, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára és a kormány nemzetközi szóvivője is.

Az előző 10 évben a debreceni Fidesz kötelékében kapott egyre fontosabb feladatokat, saját életrajza szerint 2000-től folyamatos háttérmunkát végzett (szakmai-kommunikációs anyagok, beszédek készítése), majd 2006 októberétől: önkormányzati képviselővé választották, Debrecen város kommunikációs tanácsnoka lett („ebben a tisztségemben dolgoztam ki a hivatal kommunikációs rendjének formális átalakítását, feladatkörömben irányítottam a Városháza politikai és szakmai kommunikációját, a városvezetés kommunikációját, illetve ’felügyeltem’ a polgármester szerepléseit”). Ebben az időben Kósa Lajos volt Debrecen polgármestere, Kovács Zoltán pedig számos más feladata mellett Kósa nyilvános beszédeit írta.

A HÉT IDÉZETE sorozatunk korábbi részei itt találhatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.