Légy te is tűzoltó! – invitálás Hajdú-Biharban

Segíteni akarsz bajba jutott embertársaidon? Bátor és elhivatott vagy? Akkor nálunk a helyed! – így hívják soraikba a tűzoltók a hivatásuk iránt érdeklődőket.
hajdu.katasztrofavedelem.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltói és gépjárművezetői beosztások betöltésére a Debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, a Püspökladányi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, a Berettyóújfalui Hivatásos Tűzoltóparancsnokság a Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Hajdúszoboszlói Katasztrófavédelmi Őrs állományába.

Feltételek:
- betöltött 18. életév,
- középfokú végzettség,
- büntetlen előélet,
- magyar állampolgárság,
- állandó belföldi lakóhely,
- egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság,
- kifogástalan életvitel,
- alapvető jogok törvény szerinti korlátozásának elfogadása. (Ez utóbbit nem részletezik.)

Előnyt jelent:
• rendvédelmi, honvédelmi tapasztalat,
• „C” típusú gépjárművezetői engedély.

A feltételeknek megfelelő jelentkezővel felnőttképzési szerződést kötnek a 2020 szeptemberében kezdődő 5 hónapos, bentlakásos tűzoltóképző tanfolyam elvégzésére. A tanfolyamot sikeresen elvégzőket Hajdú-Bihar megyében működő tűzoltó-parancsnokságokhoz, katasztrófavédelmi őrsökhöz nevezik ki, ahol gépjárművezetői és beosztott tűzoltói (tűzoltással, műszaki mentéssel kapcsolatos) feladatokat fognak ellátni.

Önéletrajzot, elérhetőséget, kérdéseeket 2020. május 8-ig a hajdu.human@katved.gov.hu email címre várják!

További részletek itt találhatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.