Tényleg listázzák a kormányhivatalok tanári diplomás dolgozóit? És miért?

Az érettségikre akarják bevetni őket, ha nem lenne elég mozgósítható felügyelő? Megkérdeztük a kormányzati operatív törzsöt és az Emberi Erőforrások Minisztériumát is.

A Debreciner olvasója, aki az egyik kormányhivatalban dolgozik, arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy összeírták náluk azokat a munkatársakat – köztük őt is –, akik rendelkeznek középiskolai tanári diplomával. Állítólag a listázásnak az a célja, hogy a kormány felméresse, szükség esetén hány kormányhivatali dolgozót tud átirányítani az érettségi vizsgákra teremfelügyelőnek, amennyiben nem 10, hanem annál kevesebb diák egy légtérben történő dolgozatírása mellett döntenének a koronavírus-járvány súlyosbodása miatt, illetve arra az esetre is, ha a tanárok tömegesen bojkottálnák az érettségi vizsgákon való részvételüket.

facebook.com/FideszHU/

Szerettük volna ezeket az információkat ellenőrizni, ezért kérdéseinket tegnap reggel a kormányzati operatív törzs sajtócímére küldtük el, majd az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóosztályára:

- Értesüléseink szerint összeírják a kormányhivataloknak azokat a dolgozóit, akik tanár végzettséggel rendelkeznek. Meg tudják ezt erősíteni? Miért van szükség ezeknek a kormányhivatali dolgozóknak az összeírására? Esetleg az érettségik lebonyolításakor lehetnének bevethetőek?

Hivatalos érdeklődésünkre egyik helyről sem kaptunk választ, semmiféle információt, ezért – kockáztatva a nemrégiben megemelt büntetési tételű rémhírterjesztést – kénytelenek vagyunk az olvasónk információjára hivatkozva annak a feltételezésnek esélyt adni, hogy vészhelyzeti vagy szükséghelyzeti mozgósítással készül a magyar kormány az érettségikre.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.