Gajdicsék frekvenciát kaptak Debrecenben – ingyen

A Médiatanács e heti ülésén eredményt hirdetett a Debrecen 106,0 MHz és a Sopron 98,4 MHz közösségi jellegű rádiós frekvenciák hasznosításával kapcsolatos pályázaton. Mindkét ingyenesen használható frekvenciát a KESMA rádiója kapta – írja a Média1.
media1.hu/

A szakportál cikke arról tájékoztat, hogy a debreceni és a soproni frekvencia nyertese a mindkét esetben egyedüliként pályázó Karc FM üzemeltetője, a Fidesz-közeli médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó Karc FM Média Kft. lett, mely KARC FM 106,0 és KARC FM 98,4 neveken, budapesti, székesfehérvári, tatabányai, dunaújvárosi, balatonfüredi, győri és kaposvári jogosultságaival hálózatba kapcsolódva sugározza majd adásait.

A Karc FM rádió főszerkesztője a HírTV különböző megmondóműsoraiból ismertté vált Gajdics Ottó, a munkatárasaik között felsorolják Bayer Zsoltot, Belénessy Csabát és Stefka Istvánt is.

Magukról ezt írják a honlapjukon:

Természetesen nem rejtjük véka alá, hogy műsorainkat a nemzeti, keresztény, konzervatív értékrend mentén szerkesztjük. A rádió hitvallása a reformkorból vett Kölcsey-idézet: Jelszavaink valának: Haza és haladás. Manapság igen elterjedt az a gondolat, ami az “és” helyébe a “vagy” kötőszót helyezi. Szokás maradinak, múltba révedőnek, bőgatyás, árvalányhajas nemzetieskedőnek beállítani azt, akinek fontos magyarsága, anyanyelve, és szülőföldjének nevezi ezt a tájat, nem pedig az érvényesülés egyik lehetséges színterének. Mi természetesen nem osztjuk ezeket a nézeteket, és azokkal vagyunk, akik értik, hogy a hazaszeretet legmagasabb hőfokú megnyilvánulása, ha igyekszünk szebbé, jobbá, világosabbá tenni azt a teret, amit – ismét Kölcseyt idézve – piciny lámpásként be tudunk világítani.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.