Elhalasztják a BMW a debreceni gyárának építését

Ma tette közzé első negyedéves számait a BMW, a gyorsjelentés utáni sajtótájékoztatón Oliver Zipse, a BMW Csoport igazgatóságának elnöke arról beszélt, hogy egy évvel elhalasztják a magyarországi gyár építését – írja a Portfolio. Papp László polgármester egy hete még azt nyilatkozta: "a BMW gyár beruházását sem fenyegeti veszély".

A gazdasági portál cikke szerint a MMW-nél erőteljes kötségkontrollt vezetnek be, ezért a beruházásokon spórolnának.

Számunkra mindig a várható kereslet a releváns, ezért egy évvel elhalasztjuk a magyarországi gyár üzembe vételét. Alapvetően a jelenlegi helyzetben minden projektet felülvizsgálunk, ebbe beletartoznak az építkezések és a termékekkel kapcsolatos döntések is - mondta Oliver Zipse, a BMW Csoport igazgatóságának elnöke ma délelőtt a BMW Csoport első negyedéves eredményének a közzétételét követő sajtótájékoztatón.

További részletek a Portfolio cikkében.

A debreceni polgármester egy hete még azt nyilatkozta az önkormányzati televíziónak:
- Megtorpanás van, hiszen a világgazdaság szinte megállt. Ez a helyzet Debrecent szerencsére felívelő fázisban érte, így aztán nem tud bennünket megtörni a járvány – mondta Papp László, s mint hozzátette: a BMW gyár beruházását sem fenyegeti veszély.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.