Bodó Sándor havi fizetése csak 2,4 millió forintra emelkedett

35 százalékkal emelték idén az államtitkárok fizetését, de nem mindenkiét – írja a Menedzsment Fórum.
Facebook

Arról ír a Menedzsment Fórum, hogy az országgyűlési képviselők 11,4 százalékos fizetésemelése után változás történt az állami vezetők fizetésében is.
Annak a tisztségviselőnek, aki csak államtitkári posztot tölt be az állami vezetésben, bruttó 1 296 300 forintról 1 750 000 forintra ugrott a fizetése. Az emelkedés mértéke 35 százalék, melyet a képviselőkkel ellentétben már év elején érvényesítettek a fizetésekben.

Vannak azonban olyan államtitkárok, akik a parlamenti patkóban is helyet foglalnak, mint például a hajdú-bihari fideszes honatya, Bodó Sándor. Neki és a hozzá hasonló állami vezetőknek csak a képviselői alapbér emelkedésével kell beérniük. Ez 997 ezer forintról 1 103 400 forintra nőtt márciustól, mellé változatlan összegű államtitkári fizetést vehetnek fel, vagyis a bruttó 1 296 300 forintot. Havi összkeresetük így 2 399 700 forintra emelkedett márciustól.

További részletek itt olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.