A BMW és Debrecen - Elismerte a városvezetés: határidőket kellett módosítani

Sajtóközleményt adott ki a városháza cikkünk megjelenése után egy nappal.
MTI/Czeglédi Zsolt

Mégsem tudta befejezni Debrecen a BMW-gyár területének előkészítését? Határidőhosszabbításokra kényszerül a város címmel írtuk meg csütörtökön – május 28-án –, hogy „határidők aktualizálása” miatt szerződést kellett módosítania a polgármesternek a BMW-vel kötött adásvételi ügylet 2020. május 29-ei lezárhatósága érdekében, ugyanis nem teljesült a tavaly szeptemberben között szerződésben foglalt valamennyi előfeltétel.

Május 29-én, pénteken délután sajtóközleményt adott ki az önkormányzat, amit sem a város hivatalos honlapjára nem tettek fel eddig, s egyébként az ügyet elsőként megíró Debreciner szerkesztőségéhez sem juttattak el.

A közleményt a város tulajdonában lévő hírportál ismertette BMW-gyár Debrecenben: néhány fejlesztési határidőt módosítottak cím alatt. Ebben egyebek mellett ez olvasható: „Az eredeti szerződésben foglaltakhoz képest a felek közös megegyezéssel néhány fejlesztési elem vonatkozásában határidő módosításokat fogadtak el. Ezen változtatások az ipari területen kívüli infrastruktúrákra vonatkoznak és illeszkednek a BMW beruházási ütemtervéhez, így semmilyen tekintetben nem akadályozzák az ipari területen belüli további fejlesztéseket.” (Ezt a cikket azóta törölték az önkormányzati hírportálról - fejlemények itt olvashatók.)

A Debreciner cikkét szemléző hvg.hu arról ír, hogy keresték a debreceni önkormányzatot, hogy megtudják, valóban azért késik-e a beruházás, mert nem készült el minden időben, egészen pontosan mely munkákról van szó, és azok mennyit késnek. Konkrét válaszok helyett a hvg.hu az imént említett sajtóközleményt kapta a debreceni önkormányzattól.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.