Debreceni önkormányzati képviselő is van a Momentum szinte teljesen kicserélt elnökségében

Az elnök Fekete-Győr András maradt, de az elnökségben már sok a változás. Az európai parlamenti képviselő Donáth Anna is kikerült a vezetésből. A debreceni Mándi László pedig be. Megkérdeztük őt új és további teendőiről.

Június hetedikén tartotta tisztújító küldöttgyűlését a Momentum. A küldöttgyűlés újraválasztotta Fekete-Győr Andrást, az európai parlamenti és az önkormányzati választáson elért eredményeik alapján ez várható volt. A Momentum szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményének tájékoztatása szerint a 6 elnökségi tag közé Mándi László debreceni önkormányzati képviselőt a szavazás első körében választották be, rajta kívül Borbélyné Bárdi Zsuzsanna, Hajnal Miklós, Körömi Attila, Orosz Anna és Tóth Endre került be a párt vezetésébe, miközben kikerült onnan többek között Donáth Anna európai parlamenti képviselő is. A Momentum új vezetésének mandátuma 2 évre szól, tehát a következő országgyűlési választásnak ezzel az összetétellel futnak neki.

Mándi László
Momentum

Mándi László 35 éves közgazdász, mérlegképes könyvelő. 2017 óta tagja a pártnak, a debreceni szervezetet pedig két és fél éve vezeti.

A 2019-es önkormányzati választáson a Momentum-Jobbik-LMP szövetség színeiben indult a debreceni 19. számú egyéni választókerületben, ahol 13,07 százalékot ért el, ezzel harmadik helyen végzett, a kompenzációs listáról azonban mandátumhoz jutott a debreceni közgyűlésben.

A vidéki hálózat erősítésén fog dolgozni

Milyen feladatokkal jár az elnökségi tagság?

A mindenkori elnökségnek feladata a Momentum politikai stratégiájának meghatározása. Ebben a ciklusban különösen fontos feladat lesz az országos hálózat további építése, valamint a felkészülés a 2022-es országgyűlési választási kampányra és a NER leváltására.

Melyek a fő célkitűzései elnökségi tagként?

A Momentum az elmúlt években rohamos fejlődésnek indult vidéken is, valóban országos párttá vált - ezt mutatja, hogy tavaly októberben a megyei listákon már a Momentum volt a legerősebb ellenzéki párt a kistelepüléseken. Ezt a vidéki építkezést szeretném folytatni, erősíteni. A Momentumnak komoly tervei vannak az országos építkezéssel 2022-ig, ennek a vidéki megerősítésnek a stratégiáját fogom elnökségi tagként felügyelni.

Hogyan érintik az új kötelezettségei a debreceni képviselő-testületben végzett munkáját?

Az országos elnökségi tagság erősíteni fogja a kapcsolatomat a Momentum országos hálózatával, s ez előnyömre lesz a képviselői munkában is. Október óta a Fidesz leghangosabb, legaktívabb ellenzéke vagyunk Debrecenben, ezt most már elnökségi szinten is képviseli a Momentum Mozgalom.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.