Ismét befüvezett a Loki-meccsre kocsival érkezők sokasága

Egyértelmű és megoldásra váró probléma a parkolás a Nagyerdei Stadion körül nagyobb rendezvények idején. Igaz, nemcsak a kevés hely a gond, hanem a meglévő szabályos parkolók nem megfelelő kihasználása is. Na, meg a lustaság, illetve az, hogy efelett mindenki szemet huny Debrecenben. Itt nem jelent gondot se a nyilvánvaló szabályszegés, se a védett természet sérelme.
Galéria: A Nagyerdei Stadion környéke 2020. június 5-én (a képre kattintva megnyílik a galéria)
Koppányi Szabolcs

Látható volt, hogy a DVSC-Kaposvár mérkőzésre érkezők egy része a stadion mellett az Ady sétány bal oldalán, az aszfalton állította le autóját. Ám az itteni helyek betelte sokakat arra késztetett, hogy a szemben lévő füves részre parkoljanak, ahol tilos. A mélygarázst továbbra sem kedvelte a többség, ott még igen sok üres hely maradt. Ugyanakkor a korábbi mérkőzésekhez viszonyítva változott, hogy a stadion Ady sétány felőli bejárata környékére szinte alig állt autó. Mintha direkt kihagytak volna egy sávot. Talán, mert túl feltűnőnek vélték, talán másért. Ám előtte és utána, egészen az állatkertig, sőt a temető felé hosszan elnyúlva használták a természetet a gépállat leállítására. Sőt ez folytatódott jobbra elkanyarodva a Hadházi út irányában, illetve balra a stadion hátsó részei mentén is volt jó pár füvönparkoló.

Koppányi Szabolcs

A meccsre a szokásosnál is kevesebben, hivatalosan 2400-an érkeztek. Közülük nyilván voltak, akik kerékpárral, esetleg motorral gurultak be, illetve a – meccsekre menők számára ingyenes! – közösségi közlekedést vagy a saját lábukat vették igénybe.

Rendőröket a meccs előtt fél órával, illetve a kezdés előtti percekben sem nagyon láttunk járőrözni – nyilván nem erre kaptak parancsot –, inkább egyhelyben parkoltak vagy a stadion hátsó szekciójánál álldogáltak. Egyértelmű volt: most sincs büntetés a tilosban parkolóknak. Közterület-felügyelőket pedig egyáltalán nem lehetett látni.

Koppányi Szabolcs

Ugyanakkor üdítő változás volt, hogy a stadion északi kapuja közelében, az egykori kempinghez vezető keskeny út szélére fabakokat telepítettek, így arra a füves részre nem tudtak beállni az autósok – korábban oda is rendszeresen beparkíroztak. Viszont vele szemben, a stadion közvetlen szomszédságában egy nagy parkolóban a lehetségesnél kevesebb autó állt, vagyis ezt a területet nem használták – használhatták? – ki elég jól.

A pénteki napon tehát a kaposvári zöldek nyertek Debrecenben (mármint a pályán elért döntetlenjük nekik győzelemnek számított), ám a természet debreceni zöldje megint vereséget szenvedett. Fordítva jobb lett volna!

Koppányi Szabolcs

Továbbra is kérdés: a várost vezető döntéshozók akarnak-e végre törvényes, szabályos, jogkövető, a természetet is óvó állapotokat Debrecenben, a Nagyerdő szélén?

A DVSC legközelebb június 13-án játszik itthon, a Nagyerdei Stadionban, akkor a Puskás Akadémia ellen.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.