Debrecen jövője! – ezzel a felkiáltással tartott élő tájékoztatót a polgármester (és társai)

Ami eddig nem készült el az eltervezett időre (például a Nagyállomás helyére építendő intermodális közlekedési központ), ezután már az is megépül. Lesz hármas villamos is, ami a Tócó lakótelepeit köti össze a belvárossal. 2030-ig Debrecen sikeres, határtalan régióközpont lesz. A részleteket, a pontos tervet egyelőre még nem hozták nyilvánosságra.
Papp László
Facebook

Papp László a közösségi hálón, a Facebook-oldalán hirdette meg ma reggel 8 órakor, hogy fél 10-től élőben fog jelentkezni Debrecen jövője! címmel. Eleddig nem nagyon volt példa arra, hogy ilyen módon szól a nyilvánossághoz Debrecen polgármestere városi ügyekben. Legutóbb a külügyminiszter élőzött Debrecenből a BMW-gyár ügyében, de annak a közvetítésnek a végén már nem szerepelhetett Papp, bár ő is részese volt a sajátos sajtótájékoztatónak, ahová csak a „baráti” média kapott invitálást és belépési lehetőséget.

Facebook

A negyedórás késéssel indult közvetítés – mint kiderült – arról szólt, hogy a polgármester és az utána felszólalók bejelentették a Kölcsey Központban, hogy elkészült a Debrecen 2030 program, ami Debrecen történetét évtizedekre meghatározó fejlesztési program, mely alapvetően változtatja meg a keleti régiót.

Papp László negyedórás beszédében nem tért ki alaposan a részletekre, inkább elemeket villantott fel abból a programból, amit korszakalkotó városépítő stratégiának nevezett. Kettős a céljuk, mondta, egyrészt a város belső egyensúlyának megteremtése, másrészt 2030-ra sikeres regionális központ kiépítése. Papp bejelentette, hogy az évszázad végére 300 ezres város lesz Debrecen.

A polgármester megköszönte, hogy a kormány a debreceniek kezébe adja a város jövőjének alakítását.

Ami pedig nem valósult meg az Új Főnix Terv városprogram ígéretei közül, az is mind elkészül majd – ígérte a polgármester –, hiszen az Új Főnix Terv beolvad a Debrecen 2030 programba.

Papp László után Palkovics László miniszter, Szilvássy Zoltán egyetemi rektor és Bács Zoltán egyetemi kancellár, majd Kósa Lajos országgyűlési képviselő következett a jövő felvázolásában. A beszédek elhangzása után a sajtó képviselői nem kaptak lehetőséget arra, hogy feltehessék kérdéseiket.

Az esemény elemzésére hamarosan visszatérünk. Íme első ilyen írásunk.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.