Marty McFly, a sci-fi Kevinje Debrecenben

Lesz még vérszomjas dinoszaurusz, istenkirály maffiózó és korbácsos régész is. Debrecen postkoronavírus filmezik!
Bakó Zoltán

Az Apolló kertmozi megnyitóján jártunk, ahol a Vissza a jövőbe című trilógia első részét vetítették. A helyszínt leszámítva tényleg visszakaphattuk a belvárosi művész mozi hangulatát, ez elsősorban a személyzetnek volt köszönhető, ugyanis a pénztártól a büféig az Apolló megszokott csapata tartotta a frontot, Fejér Tamás filmszínház-vezetővel az élen, el is kaptuk egy-két villámkérdés erejéig a kormányost.

- Nehéz volt ezt így összeszervezni, kitelepíteni?

- Igazából az egyetlen komolyabb akadályt a forgalmazók gördíthették volna elénk, de ők is rugalmasak voltak, tavaly még nem tudtuk volna kivitelezni, hogy ezeket a filmeket vetíthessük.

- Kissé mérsékelt az érdeklődés, alig száz ember látogatott ki az eseményre. Az időjárás szeszélyes változékonysága szeghette kedvét a publikumnak?

- Részben biztosan, de inkább az frusztrálhatja a kedves nézőket, hogy sajnos nem ülhetnek egymás mellé, ki kell hagyni három helyet a székek között.

- Én személy szerint mindig arra vágytam, hogy senki ne üljön körülöttem a vetítőteremben, de mondjuk, a párok, családok, baráti társaságok esetében ez valóban nem túl előnyös, azért meg lehet szokni. Van esetleg valami előrevetíthető, mikorra várható változás?

- Június 16-án jön az újabb kormányrendelet, ami vélhetően a javunkat fogja szolgálni, ez esetben pedig már június 22-vel nyitnánk a belvárosi mozi kapuit, hogy minél előbb visszatérhessenek az előadások a vetítőtermekbe. A Kertmozi csak ebben a hónapban lesz látogatható, nagy szeretettel várunk mindenkit!

Bakó Zoltán

Szerencsére a villámlás csak fokozta a filmélményt, végül egy csepp eső nélkül, jó hangulatban zajlott le az esemény, Marty és a Doki gondoskodtak a retrospektív élményről, hisz pár nap eltéréssel, idén 35 esztendeje, hogy a sci-fi/kalandfilm debütált a tengerentúli mozikban. Akik korosztálytól függően a fiatalabb vagy akár gyerekkorukba kívánnak révedni, netán megmutatnák a klasszikusokat az ifjabb generációknak, lesz még bőven alkalmuk, ugyanis olyan produkciókat tűztek a műsorra, mint például az Indiana Jones, a Jurassic Park, a Forrest Gump vagy a Keresztapa. Emellett persze frissebb alkotásokból is szemezgethetünk, válogathatunk az A viszkis, a Wall Street farkasa vagy akár az idei Oscar-díj átadáson a legjobb filmnek járó kitüntetést besöprő Élősködők közül is.

Bakó Zoltán
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.