A kormány friss rendelete szerint állami cég dolga lesz a Latinovits Színház

A 100 százalékos állami tulajdonú BMSK már a Nagyerdei Stadion építésének is részese volt.
Mozgólépcső már régóta van a betonfalak között
debrecen.hu

A magyar kormány rendeletet alkotott a debreceni Latinovits Színház átalakításával kapcsolatos feladatok ellátásáról – tájékoztat a Magyar Közlöny idei 139. száma.

A debreceni Latinovits Színház belső kialakítása érdekében, a Debrecen megyei jogú város közigazgatási területén fekvő, az ingatlan-nyilvántartás szerint a Debrecen belterület 8439/2/B/21 és 8439/2/B/22 helyrajzi számú ingatlanokon megvalósuló beruházások építési műszaki ellenőre, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói tevékenység biztosítója, valamint beruházás-lebonyolítója kizárólagos joggal a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (BMSK).

A BMSK Zrt. a beruházás végrehajtása során ellátja a beruházás lebonyolításával kapcsolatos feladatokat; a beruházással kapcsolatos műszaki ellenőrzést; a beruházással kapcsolatos járulékos közbeszerzési feladatokat - olvasható a kormányrendeletben.

A BMSK az állam 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társaság. Feladatai közé tartozik, hogy közreműködője a központi költségvetési támogatás felhasználásával megvalósuló önkormányzati magasépítési beruházásoknak. A BMSK már egy ideje ismert Debrecenben, a honlapjukon olvasható a részvételük a debreceni stadionépítési projektben.

Papp László polgármester legutóbbi (2020. június 11.) bejelentése szerint az immáron 12 éve épülő Latinovits Színház végső munkálatai még az idén megindulnak.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.