VÁROS-KÉP

Darabos – házrom pipacsokkal

A Vojtina Bábszínház mögött, a Református Kollégium mellett járva egy totálisan elhagyatott építési terület tárul elénk. Még jó, hogy nem erre kanyarog a virágkarnevál...
Galéria: A Darabos utca elején - 2020. június (a képre kattintva megnyílik a galéria)
Koppányi Szabolcs

A debreceni Darabos utca házsorából kimart, s évek óta nem rendezett maradék mögött, a romok felett látszik a Péterfia utcán pár éve épült (felújított) irodaház-bérház. A kontraszt egyértelmű. Mindkettő a belváros szerves része, csak a Darabos nem tűnik fel rögtön annak, ha valaki a Piac utca-Péterfia utca fő vonalon halad.

Ami nincs közvetlenül szem előtt, az jól van úgy, ahogy van? Ha még a Nagytemplomtól 150 méterre lévő a lepukkant részekkel sem foglalkoznak az arra illetékesek, akkor nem csoda Debrecen kültelki területeinek elfeledettsége.

Itt látható a többi debreceni VÁROS-KÉP.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.