Keressük! Jutalom a nyomravezetőnek!

Ki látta? Hol látta? Jelentkezzen!

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

facebook.com/D2030

Amit tudunk

A kormány - elsőként a nagyvárosok közül - jóváhagyta Debrecen 2030-ig tervezett fejlesztési koncepcióját, amelynek célja, hogy a város Magyarország keleti régiójának központja legyen - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter három napja Debrecenben a programbemutató sajtóeseményen. Palkovics az állami hírügynökségnek azt is elmondta, hogy a Debrecen 2030 program összköltségvetése 600 milliárd forint.

Papp László debreceni polgármester azt mondta az eseményen: „Mi vagyunk az első magyar város, amely a magyar kormány által határozattal és konkrét forrással megerősített, 2030-ig terjedő, komplex fejlesztési programmal rendelkezik" – tudósított az MTI.

A bejelentést követő napon a Magyar Közlönyben megjelent, hogy kormányhatározat rendelkezik Debrecen 2030-ig szóló fejlesztési koncepciója 2020-2023. évi pénzügyi támogatásának megvalósításáról.

facebook.com/D2030

Amit nem tudunk

Mivel múlt időben beszélnek a politikusok (elkészült a program, jóváhagyta a kormány), s már az első időszak pénzügyi finanszírozásáról is határozott a kormány, illetve elhangzott, hogy a program összköltsége 600 milliárd forint, ezért feltételezhető, hogy a Debrecen 2030 valahol létezik, vannak benne fejezetek, felsorolják a konkrét fejlesztési célokat, a megvalósítandó beruházásokat, azok mellé pénzösszegeket is kalkuláltak, illetve azt is tudják, hogy mit milyen mértékben és pontosan miből finanszíroznak.

Ezt a dokumentumot keressük!

Nem található a város hivatalos honlapján, nincs a közgyűlési előterjesztések között. Debrecen Város Önkormányzatának város- és gazdaságfejlesztési programja nincs a Debrecen 2030 fejlesztéseiről, a projektekről szóló önkormányzati oldalon sem, ahogy a kifejezetten ennek szánt közösségi oldalról sem érhető el.

facebook.com/D2030

Némely debreceniek már azt gyanítják, hogy nincs is részletesen kidolgozott Debrecen 2030 program. De ha így lenne, akkor minek az elkészültét jelentette be a polgármester, miről állapodott meg a kormány Debrecennel?

Keressük tehát a Debrecen 2030 című programot. Az a nyomravezető, aki megtalálja és megmutatja nekünk, hogy milyen nyilvános helyen (az interneten digitális formában, a városi könyvtárban kinyomtatottan és bekötötten) érhető el az érdeklődő debreceni lakosok számára, az a nyomravezető jutalmul egy exkluzív Debreciner pólóban részesül. Várjuk jelentkezését a szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu címen. A nyomravezető inkognitóját – kérésére – megőrizzük.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.