Nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése - Megszüntette a nyomozást a rendőrség az egyeki választási ügyben

Hét hónapon át vizsgálódott a rendőrség egy feljelentésből kiindulva. A gyanú az volt, hogy választási csalás történt a hajdú-bihari Egyek községben 2019 őszén.
Törő Vanda

Az ügy részleteiről szóló cikkünkben - más részletek mellett – ismertettük azt a feljelentést is, ami alapján a rendőrség úgy döntött, hogy nyomozást indít.

A Debrecinert nemrég arról tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya, hogy az eljárást megszüntették.

A Bűnügyi Osztály a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 350. §-ba ütköző választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény elkövetése miatt folytatott nyomozást, ezt szüntették meg idén májusban.

A hivatalos indoklás: a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése.

Törő Vanda

Nem sikerült interjút készítenünk az ügy előadójával, mivel a rendőrségen - őket idézzük - nem kívántak élni a lehetőséggel.

Információink szerint háromszor változott az ügy előadója a tavaly októberben indult nyomozás során, de ennek okairól a rendőrség nem közölt velünk részleteket. Feltételezhető, hogy egyszer azért változott, mert a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hatásköréből átkerült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitánysághoz – összeférhetetlenségre hivatkozva. De azt, hogy a másik két alkalommal mi történhetett, nem tudjuk, nem tudhatjuk.

Törő Vanda

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.