A konzultációs íveket Hajdú-Bihar megyében is gyűjtik

A Momentum standol, az MSZP az irodáit nyitotta meg, a jobbikosok magánakciókban gyűjtenek.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők még június 10-én jelentették be, hogy új kezdeményezést hirdetnek azok számára, akik szembe szeretnének szállni a kormányzati propaganda részét képező legújabb nemzeti konzultációval. „A nemzeti konzultáció egy hatalmas hazugság, mint ahogy hazugságra épül az egész Orbán-rendszer” – fogalmazott a két politikus közös videójában Hadházy, aki képviselőtársával együtt arra biztatta az elégedetleneket, hogy ne dobják ki az íveket, hanem juttassák el azokat az ő részükre. „Azok az emberek, akik átlátnak a szitán és nem dőlnek be a kormányzati propagandának, ne nekik, hanem nekünk küldjék vissza a konzultáció papírjait!” – kérte a választóktól Szél.

Más-más módon vesznek részt a pártok a gyűjtésben

A kampányhoz országos szinten számos párt és civil szervezet csatlakozott. Kíváncsiak voltunk rá, hogy Hajdú-Bihar megyében a DK, az MSZP, a Momentum és a Jobbik hol, mikor és milyen formában vesz részt a gyűjtésben, ezért levelet írtunk a pártok politikusainak.

A helyi MSZP arról tájékoztatott, hogy a párt irodáiba várják a konzultációs kérdőíveket, standolni nem fognak. Az országos gyűjtőpontokat tartalmazó térkép szerint Debrecen mellett Hajdúszoboszlón, Balmazújvárosban, Hajdúnánáson és Püspökladányban gyűjt a szocialista párt.

A Momentum válaszából kiderült, hogy „Valódi Konzultáció – A Te országod, a Te pénzed” címmel hirdettek országos akciót, amely keretein belül Debrecenben a Csapó utcán, a Fórum előtt felállított pultjuknál gyűjtik a konzultációs íveket.

„A Jobbik egyénileg gyűjti az inzultációs íveket Hajdú-Bihar megyében” – írta a nekünk küldött válaszában Biró László, a Jobbik debreceni elnöke. A párt tagjai és szimpatizánsai az általuk választott módokon, komolyabb központi szervezés nélkül vesznek részt az akcióban.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjétől és debreceni elnökétől, Varga Zoltántól egy hét elteltével sem kaptunk választ a kérdésünkre. A párt debreceni szervezetének és politikusainak közösségi oldalait böngészve egyetlen bejegyzést sem találtunk a konzultációs ívek gyűjtésével kapcsolatban.

Kapcsolódó írás:

- Az első ikszelgető: Pósán

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.